Akıl ve Zeka Oyunları – Çocuğa Katkıları

AKIL VE ZEKA OYUNLARI

Akıl ve zeka oyunları son zamanlarda giderek artan bir atölye ve alan haline gelmiştir. Akıl ve zeka oyunları çocukların birçok yeni öğrenmesini eğlenceli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Amaçlarına genel olarak bakıldığında çocuğun hızlı karar verme, diğer adımı düşünebilme, problemler karşısında alternatif çözüm yolları bulabilme gibi birçok madde sayabiliriz.

Çocukların akıl ve zeka oyunları ile kendilerine olan güvenleri artmakta, ilgi ve becerileri gelişim göstermektedir. Bu oyunlar sayesinde çocuk eksik olduğu durumları görmekte ve bunlar için keşif yapmaktadır. Aynı zamanda dikkat ve konsantrasyon gerektiren oyunlar olduğu için bu becerileri de geliştirebilmeleri adına oldukça önemlidir. Akıl ve zeka oyunları sayesinde merak eden, sorgulayan ve yaratıcılığını geliştiren çocuklar meydana gelmektedir.

Akıl ve Zeka Oyunları Faydaları

-Dikkat ve konsantrasyonu güçlendirir.

-Yetenekleri keşfetmeyi sağlar.

-Olası durumları görebilme ve çözüm yolları arayabilme yeteneğini güçlendirir.

-Plan ve program halinde hareket edebilmeyi öğretir.

-Çok yönlü düşünebilmeyi sağlar.

-Kuralların var olduğunu ve kuralları benimsemeyi sağlar.

-Eğlenerek öğrenmek için önemli bir alandır.

-Olumsuz sonuçları karşısında tekrar denemeyi öğretir.

-Problemlere alternatif çözüm yolları bulabilmeyi sağlar.

-Neden sonuç ilişkisi kurabilmeyi öğretir.

-Hızlı düşünebilme ve karar verebilmeyi sağlar.

-Olaylar arasında bağlantı kurabilmeyi öğretir.

Tüm bu faydaların yanı sıra bu oyunlar sayesinde çocukların beyninin yüksek performans göstermesi mümkün. Siz de çocuklarınız için hem eğlenceli hem öğretici bir aktivite arıyorsanız Maya Sanat Akademisi’ndeki Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesine bekliyoruz.  

Akıl ve zeka oyunları etkinliklerimiz hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilir,etkinliklerimizi ve eğitimlerimizi daha yakından takip edebilmek için ise Instagram adresimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir